Argon

Argon

Cfarë është argoni– argon në bombula – argon lëng –teknologjia e aplikimit me argon – blini argon

ARGON 

FORMULA KIMIKE E ARGONIT ËSHTË AR

Argoni është një atom, me simbolin Ar dhe me numrin atomik 18 dhe masën atomike 39.948. U zbulua në shekullin e 19-të nga Sir Rayleigh dhe Sir William Ramsay. Eshte një gaz inert pa ngjyrë, pa erë, jo i djegshëm dhe jo toksik. Është më i rëndë se ajri. Ajri përmban një përqëndrim prej afro 0.93% argon. Karakteristika më e rëndësishme kimike e argonit është që ka vetitë e gazit inert, por gjithahstu vija spektrale e dukshme e atomit të argonit në një plazmë bën te mundshme që aplikimet e argonit te kryhen lehtësisht. Argoni gjithashtu përdoret shpesh në përzierje në plazma, aplikime të saldimit dhe prerjes, shpesh në kombinim me përqendrim më të ulët të përbërësve të tjerë aktivë të gazit në përzjerje të gazit me 2,3,4 dhe më shumë përbërës.

EMËRTIMI I KONVEKSIONEVE PËR SHËMBULL ARGON 4.6

Cilësia e gazit shprehet në numrin e 9-tëve në pastërtinë. Kur shihni Argon 4.6, Argon 5.0, Argon 4.8 ose ndonjë numër tjetër pas emrit të gazit, ai shpreh pastërtinë, ku numri i parë përfaqëson numrin e 9-tëve në pastërtinë dhe numri pas pikës shifrën e fundit në pastërtinë. Në këtë mënyrë, Argoni 4.6 është një gaz 99,996% i pastër. Përbërësit e mbetur specifikohen në fletën e të dhënave teknike të gazit

VETITË E ARGONIT

Për më shumë informacion në lidhje me vetitë, si dhe një kalkulator të lehtë për të konvertuar ndërmjet njësive, Messer propozon aplikacionin e tij në Apple Store ose Android Play.

APLIKIMET E ARGONIT

Saldimi: Për shkak të vetive të tij si gaz që nuk lidhet me gaze të tjerë, argoni është gazi ideal mbrojtës për saldim, madje edhe në temperatura shumë të larta të harkut plazmatik, gjë që ndodh shpesh në përpunimin e metaleve. Në të vërtetë edhe në temperatura shumë të larta dhe në dallim nga azoti, argoni mbetet inert dhe nuk formon përzierje me oksigjenin. Argoni është një gaz i shkëlqyer si për saldimin MIG ashtu edhe për saldimin TIG. Gazi ideal i saldimit për punët specifike të saldimit mund të formohet mundësisht duke shtuar elementë të tjerë aktivë të gazit (acid karbonik, helium, azot ose oksigjen) në dy, tre, katër komponent gazi dhe madje edhe komponent më të larte. Saldimi me lazer dhe teknikat 3D të shtypjes metalike janë bërë fusha të rëndësishme për aplikimet e argonit.

Shuarja: argoni gjithashtu mund të shërbejë si agjent shuarës në zonat ku nuk mund të përdoret uji ose shkuma.

Analiza: argoni përdoret si gaz mbrojtes në spektrometri.

Izolimi: argoni gjithashtu mund të gjendet në lustrim të dyfishtë për shkak të vetive të mira izoluese.

Ushqimi: argoni përdoret si mbrojtje kundër oksidimit gjatë shpëlarjes së verërave cilësore.

Mjekësi: argoni përdoret si gaz lazer për aplikime mjekësore siç janë operacioni i syve, heqja e venave dhe për heqjen e tatuazheve.

Printim 3D: argoni parandalon produktet që oksidohen gjatë shtypjes

Për informacion më të detajuar në lidhje me aplikimet e azotit në të gjithë industrinë si dhe ekspertizën që Messer mund të sigurojë për të zgjidhur sfidat në proceset tuaja me njohuritë tona për gazet (ne e quajmë atë teknologji të aplikimit), ne i referohemi faqeve (në anglisht) në faqen e internetit te korporatatës. Ju jep gjithashtu më shumë informacion mbi përpjekjet dhe provat e R&D që Messer propozon.

BOMULA GAZI ME ARGON

Ka bombula gazi në madhësi të ndryshme dhe me presione të ndryshme. Në varësi të llojit të gazit në bombul, "qafa" e bombulës ka një ngjyrë të ndryshme, e cila është e standardizuar sipas standardit Europian EN 1089-3. Në rastin e argonit kjo është e gjelbër. Këtu mund të gjendet një përmbledhje e ngjyrave të ndryshme të bombulave të gazit.

Ne presion të lartë gazi argon devijon nga ligji fizik i gazit. Për shembull, me një presion prej 200 bar, një bombul gazi përmban 7% më shumë gaz sesa kërkon ligji fizik i gazit. Një bombul gazi argon prej 300 bar përmban deri në 50% më shumë gaz argoni sesa një bombul gazi me 200 bar. Ky është presioni më i lartë i mundshëm. Në Messer ne ofrojmë të dy llojet e presionit për bombulat e gazit argon.

Si të gjitha bombulat, bombulat tona të gazit trajtohen nga brenda, thahen dhe bëhen kimikisht pasive. Në këtë mënyrë ne mund të garantojmë pastërtinë optimale dhe të shmangim që klientët ose punonjësit tanë të jenë të ekspozuar ndaj rreziqeve të caktuara sepse bombulat e gazit nuk janë trajtuar siç duhet nga përdoruesi i mëparshëm.

Për shkak se bombulat vijnë në forma dhe presione të ndryshme, është e rëndësishme që të furnizoheni me aksesorët e duhur. Në këtë mënyrë gazi mund të përdoret në aplikimin tuaj nën presionin e duhur dhe me shpejtësinë e duhur të rrjedhës. Për bombulat që nuk përmbajnë një presion prej 300 bar, filli ndryshon nga një vend në tjetrin.

ARGON LËNG NË ENË – ARGON LËNG NË ËNË KRIOGJENIKE RUAJTJEJE

Ne gjithashtu ofrojmë argon lëng për konsumatorët e mëdhenj. Kemi një gamë të gjerë rezervuarësh ruajtjeje me kapacitete të ndryshme.

Për të mbajtur temperaturën e argonit lëng të ulët, argoni duhet të ruhet në enë kriogjenike. Ju mund të blini ose të merrni me qira këtë enë kriogjenikë (enë kriogjenikë “dewar” ose enë portative për gaze të lëngshme (PLC), rezervuar kriogjenik ose rezervuar të vegjël për gaze kriogjenike të lëngshme). Për shkak të temperaturave jashtëzakonisht të ulëta, rregullat e sigurisë duhet të respektohen rreptësisht. Për shembull, rekomandohet të vishni doreza mbrojtëse kriogjenike ose doreza të tjera të posaçme mbrojtëse.

FLETËT E TË DHËNAVE TË SIGURISË MATERIALE & FLETËT E TË DHËNAVE TEKNIKE PËR ARGON

Për më shumë informacion i referohemi treguesit të produkteve tona në këtë faqe.

BLINI ARGON (BLERJE)

Ju mund të blini argon në një nga pikat tona të shpërndarjes në vendin tuaj ose në rrjetin e shpërndarjes Messer në të gjithë botën, si shoqëri ose si një individ privat. Shumica e klientëve i porosisin bombulat tona në internet ose me telefon. Në varësi të pikës së shpërndarjes, mund të merrni vetë bombulat ose ato të transportohen në shtëpinë tuaj. Bombulat janë në dispozicion në madhësi të ndryshme. Ne ofrojmë një gamë të plotë të gazeve të saldimit (Feroline, Inoxline, Aluline, Lasline), duke filluar nga argoni industrial deri tek gazet me cilësi të lartë dhe përzierjet e specializuara. Për më shumë informacion mbi gazet e saldimit, gazet lazer dhe shtypjen 3D ju referohemi faqeve në "gazet e saldimit"

Informacion

Mënyrat e Furnizimit

Qendrat e gazit

NJË RRJET QENDRASH GAZI AFËR KLIENTËVE

Qendra gazi afër jush - Mundësia e furnizimit me anë të transportit ose tʹi merrni produktet vetë - “përputhje e përsosur” – pajisjet – opsionet e porositjeve – Aspektet e sigurisë

New form

Na kontaktoni

Plotësoni formularin në faqe

Form

Basic form

contact information
shopregister.error

Duhet të plotësohen të gjitha fushat me *

Z.
Duke klikuar pranoj politikën e Grupit Messer për Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR). Ky pëlqim mund të revokohet në çdo kohë.