Acetileni

Acetilen

Çfarë është acetileni – acetilen në bombula – furnizim i acetilenit me trailer – lëndë djegëse alternative – teknologja e aplikimit me acetilen – blini acetilen

ACETILEN 

FORMULA KIMIKE E ACETILENIT ËSHTË C2H2

Acetileni është një përbërje kimike inorganike midis karbonit dhe hidrogjenit. Acetileni u zbulua në shekullin 19-të nga Edmund Davy dhe u rizbulua nga Marcelin Bertholot. Gazi acetilen është një gaz me veti shumë të lartë reagimi dhe shpërthimi që përdoret në proceset e djegies ku kërkohet një temperaturë e lartë.

VETITË E ACETILENIT

Për më shumë informacion në lidhje me vetitë, si dhe një kalkulator të lehtë për të konvertuar ndërmjet njësive, Messer propozon aplikacionin e tij në Apple Store ose Android Play.

APLIKIMET E ACETILENIT

Proceset e prerjes: acetileni përdoret kryesisht në përpunimin e metaleve (përpunimi i skrapit, ndërtimi i anijeve) për prerje. Për shkak të temperaturës së lartë, metali mund të pritet shpejt

Saldimi me oksigjen - acetilen: djegia e acetilenit me oksigjen prodhon një flakë të një temperature shumë të lartë me të cilën shkrihet metali. Përdoret gjithashtu për drejtimin e strukturave metalike.

Aplikime speciale: për shembull, pjesa që mbetet nga djegia e acetilenit quhet blozë dhe përdoret si lubrifikant.

BOMBULA GAZI ME ACETILEN

Ka bombula gazi në madhësi të ndryshme dhe me presione të ndryshme. Në varësi të llojit të gazit në bombul, "qafa" e bombulës ka një ngjyrë të ndryshme, e cila është e standardizuar sipas standardit Europian EN 1089-3. Në rastin e acetilenit, kjo është ngjyrë gështenjë. Një përmbledhje e ngjyrave të ndryshme të bombulave të gazit mund të gjenden këtu.

Bombulat nuk duhet të mbushen me gaz të pastër acetileni për shkak të rrezikut të shpërthimit. Kjo është arsyeja pse bombula e gazit acetilen mbushet plotësisht me një masë poroze në të cilën tretet një tretës organik (DMF ose aceton).

Presioni i disponueshëm në daljen e bombulës varet nga shpejtësia me të cilën acetileni mund të tërhiqet nga tretësi. Sigurohuni që një ventil pa kthim të jetë bashkangjitur gjithmonë në rresht në bombulën e acetilenit. Nëse shpejtësia e flakës së acetilenit tejkalon shpejtësinë e gazit, flaka në bombul mund të pëlcasi dhe të bëjë që bombula të shpërthejë. Prandaj, lexoni së pari udhëzimet e sigurisë!

Për konsumatorët e mëdhenj të acetilenit, acetileni është gjithashtu në dispozicion në pako (sisteme të lidhura me 8-20 bombula). Për klientët shumë të mëdhenj, pakot e bombulave të gazit montohen në trailer. Për shkak të rreziqeve të acetilenit, ne ofrojmë gaze alternative, në varësi të nevojave të klientëve tanë. Kontaktoni specialistët tanë për më shumë informacion.

FLETËT E TË DHËNAVE TË SIGURISË MATERIALE & FLETËT E TË DHËNAVE TEKNIKE PËR ACETILENIN

Për më shumë informacion i referohemi treguesit të produkteve tona në këtë faqe.

BLINI BOMBULA ACETILENI

Ju mund të blini acetilen në një nga pikat tona të shpërndarjes në vendin tuaj. Shumica e klientëve i porosisin bombulat tona në internet ose me telefon. Në varësi të pikës së shpërndarjes, mund të merrni vetë bombulat ose ato të transportohen në shtëpinë tuaj. Na telefononi për më shumë informacion në lidhje me opsionet e furnizimit.

Mënyrat e furnizimit

Qendrat e gazit

NJË RRJET QENDRASH GAZI AFËR KLIENTËVE

Qendra gazi afër jush - Mundësia e furnizimit me anë të transportit ose tʹi merrni produktet vetë - “përputhje e përsosur” – pajisjet – opsionet e porositjeve – Aspektet e sigurisë

Na kontaktoni

Mund të na kontaktoni për më shumë informacion

Give me extra information about the content of this page

Form

Basic form

contact information

Duhet të plotësohen të gjitha fushat me *

Z.
Duke klikuar pranoj politikën e Grupit Messer për Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR). Ky pëlqim mund të revokohet në çdo kohë.

Download Files Portlet

Download Files Portlet is temporarily unavailable.