Breadcrumb

Gaze mbrojtës për saldim MAG

Gazet mbrojtës

Mbroni materialin që do saldohet me gaz mbrojtës për rezultate optimale me metodën e saldimit MAG.

Çfarë është gazi mbrojtës për saldim?

Gazet mbrojtës janë gaze për saldim që përdoren në kompozime dhe raporte përzierëse të ndryshme në mënyrë që të arrihet rezultati më i mirë i saldimit. Pa gazin mbrojtës, oksigjeni nga atmosfera do të reagonte me metalet e nxehta, duke rezultuar në korozion ose djegie që do të zvogëlonte cilësinë. Bëhet një diferencim midis gazeve mbrojtës inertë (MIG) dhe gazeve mbrojtës aktivë (MAG). Në saldimin MAG, përdoren gaze të përziera Argon dhe CO2 ose Argon dhe O2.

Gazi i saldimit argon është një nga gazet mbrojtës më të përdorur. Gazi mbrojtës Argon 18 përbëhet nga 82 përqind Argon dhe dioksid karboni. Për saldimin e aluminit, përdoret gazi mbrojtës Argon 4.6 i cili ka një përqindje po aq të lartë të Argonit. Me përzierjet Helium-Argon, tegelat e saldimit kanë një cilësi veçanërisht të lartë.

Gaz mbrojtës Ferroline veçanërisht për saldimin MAG

Gazi mbrojtës Ferroline është zhvilluar veçanërisht për saldimin MAG të çeliqeve të thjeshtë dhe çeliqeve me përqindje të ulët lidhjesh. Karakteristikat shumë të mira të saldimit me shpejtësi mesatare të saldimit mbrojnë harkun dhe vaskën e saldimit nga kontakti me gazet atmosferikë. Përdorimi i gazit mbrojtës në saldimin MAG rezulton në më pak spërkatje dhe tym gjatë saldimit në mënyrë të konsiderueshme, dhe zvogëlohet ndjeshëm depozitimi i skorjes në tegelin e saldimit. Ferroline është i përshtatshëm për të gjitha pozicionet e saldimit, llojet e harkut, harqet standarde dhe të pulsuara.

Konsumi i gazit mbrojtës – Çfarë sasi e gazit mbrojtës kërkohet?

Konsumi i gazit mbrojtës për harkun e shkurtër (KLB) në 150 A është rreth 12 deri në 15 l/min. Për harkun me spërkatje dhe të pulsuar, sasia rritet në 300 A në 15 deri në 18 l/min dhe për harkun me fuqi të lartë në 350 A në 20 deri në 25 l/min. Sasia e gazit mbrojtës që kërkohet në secilin rast mund të rregullohet duke përdorur një matës presioni me kontroll të fluksit ose një matës të fluksit.

Blini gaz mbrojtës - Çfarë madhësie e bombulës nevojitet?

Bombulat e gazeve mbrojtës janë në dispozicion në madhësi të ndryshme. Madhësitë e zakonshme janë 5 l, 10 l, 20 l dhe 50 l. Përveç përmbajtjes, pesha dhe çmimi janë vendimtare kur blini gaz mbrojtës. Bombulat më të vogla me gaze mbrojtës peshojnë më pak dhe transporti është më i lehtë. Bombulat më të mëdha janë përkatësisht më të rënda, por çmimi për litër është dukshëm më i ulët.

 

Form

Forme e re

There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.
Unë i jap Pëlqimin që Messer Albagaz të ruajë dhe përpunojë të dhënat e mia personale.
Unë jap Pëlqimin për të marrë komunikime të tjera nga Messer Albagaz.